Dela med andra

Produktutveckling - E Graan Holding

Publicerad 2020-11-13


Om uppdragsgivaren
E Graan Holding utvecklar en produkt inom livsmedelsindustrin, och söker minst två exjobbare för att vidareutveckla ett koncept i syfte att ta fram ett antal prototyper, och slutligen nå en färdig produkt. Vi har ett par grundpelare för vilka funktioner som bör innefattas i produkten. Dessa kan implementeras på olika sätt, så vi ser att flera olika iterationer och varianter tas fram och testas under arbetets gång.
Vi ser idag ett behov från livsmedelsindustrin att förbättra miljösynvinkeln på de produkter som används i butiken. Vår vision är att tillgodose det här behovet och skapa en produkt som fyller det hål som finns i marknaden idag.


Beskrivning av examensarbetet
Vår affärsidé:
Effektivisera och förenkla kundens upplevelse i matbutiken. I fjol förbrukades minst 800 miljoner plastkassar i Sverige. Detta innebär en enorm miljöpåverkan, och i och med den nyinförda skatten även en stor kostnad för kunden. Tänk om det fanns en lösning på det? Vi har den. Va med oss och utveckla framtidens ”shopping experience” och va en del av den positiva utvecklingen mot en mer hållbar värld.

Vi söker två driftiga och kreativa elever som är villiga att ta sig an ett stort projekt som kommer täcka de allra flesta områdena i en produktutveckling. Målet är att skapa en attraktiv produkt både för privatkunder och företag, vi vill täcka båda dessa områden.

Omfattningen på projektet är 30hp

Kompetens
För att ta sig an utdraget krävs goda kunskaper inom CAD modellering, FEM analys samt konceptutveckling. Du behöver ett eget intresse för design och ett driv att innovera och utveckla
Vi vill att projektet börjar senast den 21 januari 2021, eftersom vi planerar en lansering till 2022. Det här kommer att vara ett distansprojekt men vi kommer att ses på vårat huvudkontor i Västerås en till två gånger i månaden.
Vi kommer också vid tillfälle ta fram en funktionell prototyp med hjälp av våra samarbetspartner på MEMO Industriplast. Detta är en stor möjlighet för Dig att se din design komma till liv och material- och funktionstesta i en verklig miljö.
Arbetet kommer bestå av konceptutveckling, framtagning av CAD modeller, prototypframtagning och testning, materialval/tester samt funktionstester. Arbetet kommer att ske på distans och vi träffas för att checka av utvecklingen ca en till två gånger i månaden och vid avgörande vägskäl i utvecklingen.

Kontakt

Gustav Rasmussen
Victor Isaksson
info@graanholding.se
Omformargatan 18 A
72137Kontaktperson
Victor Isaksson
info@graanholding.se

Omformargatan 18 A


Tillbaka
  Utbildningsområde
Information/Kommunikation/Kulturg

Uppdragsgivare
E Graan Holding

Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2020-12-31

Genomförandeperiod
2021-01-18 - 2021-06-06Bookmark and Share