Dela med andra

Examensarbete VT 2020 - hållbart ledarskap

Publicerad 2019-09-30


Om uppdragsgivaren
Som student är du viktig för Västerås stad och därför erbjuder vi dig möjligheten att skriva ditt examensarbete hos oss. Vi är övertygade om att din kunskap och drivkraft kan bidra till både samhälls- och verksamhetsutveckling samtidigt som vi få chansen att visa hur vi får en hel stad att fungera!

Kommunal verksamhet står inför stora utmaningar kopplat till kompetensförsörjning och vi vet att ett hållbart och tydligt ledarskap är en viktig framgångsfaktor för att vi som arbetsgivare ska kunna leverera i vårt samhällsuppdrag. På Barn- och utbildningsförvaltningen, HR-enhet söker vi nu dig som är studerar till personalvetare, eller beteendevetare som vill skriva ditt examensarbete hos oss under våren 2020 med temat ”hållbart ledarskap”.

Barn- och utbildningsförvaltningen består av 4300 medarbetare. Som student kommer du att få handledning på förvaltningens HR-enhet som består av totalt 11 engagerade medarbetare samt HR-chef. Enheten arbetar med utveckling av processer och arbetssätt inom HR-området.

Läs gärna mer om Barn- och utbildningsförvaltningen här: www.vasteras.se/barnochutbildningsforvaltningen


Beskrivning av examensarbetet
Beskrivning av examensarbetet:

Västerås stad och Barn- och utbildningsförvaltningen vill kunna skapa bästa möjliga förutsättningar för ett hållbart ledarskap. Chefer har ofta komplicerade organisatoriska förutsättningar att utöva sitt ledarskap så det blir hållbart, både för chefen själv och i förlängningen för medarbetarna. Mot den bakgrunden vill vi på Barn- och utbildningsförvaltningens HR-enhet få mer kunskap om, utifrån aktuell forskning, vad som:

- kännetecknar ett hållbart och tydligt ledarskap
- vad ett hållbart och tydligt ledarskap leder till
- hur en organisation, utifrån ett hållbart ledarskap, kan forma ett koncept för att mentorskap/chefsstöd

Som student hos oss får du tillsammans med andra studenter en introduktion kring kommunens uppdrag, en engagerad handledare och lära känna Västerås stad som arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vi söker dig studerar till exempel personalvetare eller beteendevetare, gärna med arbetsrättslig inriktning i studierna. Om du har frågor eller funderingar gällande examensarbete prata med din studie- och yrkesvägledare. Har du specifika frågor om examensarbete i Västerås stad kontakta Alexander Brock se kontaktuppgifter ovan.
Varmt välkommen till Västerås stad!


Kontaktperson
Alexander Brock
alexander.brock@vasteras.se
021-39 14 06


Tillbaka
  Utbildningsområde
Beteendevetenskap/Samhällsvetenskap
Ekonomi/Ledarskap/Handel/Marknadsföring

Uppdragsgivare
Västerås stad

Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2019-11-17

Genomförandeperiod
2020 VT

Länkar
Lediga jobb
Exjobb Västerås stad


Bookmark and Share