Dela med andra

Safety First- en kartläggning över säkerhetskulturen inom GKN

Publicerad 2019-02-22


Om uppdragsgivaren
GKN ePowertrain Köping är ett center of exellence för AWD-system fyrhjulsdrift på personbilsmarknaden. Det är ett modernt produktionsinriktat verkstadsföretag med toppmodern maskinpark och de anställda förser företagets globala kunder med marknadsledande produkter. Företaget har produktion och produktutveckling i Köping med totalt cirka 1000 personer. Framtidens utmaningar möts med kraft, uppfinningsrikedom och uthållighet.

Beskrivning av examensarbetet
Bakgrund till examensarbetet:

Säkerhet är något som inom GKN har högsta prioritet och stora resurser läggs på att förebygga olyckor. Säkerhet står alltid först på agendan vid möten. Vi arbetar förebyggande genom incidentrapportering, utbildning, riskanalyser, skyddsgranskningar mm. En stor del av vårt förebyggande arbete har syftat till att ”bygga bort” risker. Utmaningen idag ligger i att anställda, av olika anledningar, ändå tar genvägar som medför medvetet/omedvetet risktagande på arbetsplatsen.

Uppdragsbeskrivning:

Hur kan vi förstärka säkra beteenden och eliminera osäkra? Hur påverkar gruppen respektive ledningen säkerhetstänket/ säkerhetskulturen på den egna arbetsplatsen? Hur resoneras det på olika nivåer i organisationen kring säkerhet på arbetet? Återspeglas företagets prioritering Safety First i praktiken, i det dagliga arbetet?

Mål:

Kartläggning över statusen på alla nivåer inom företaget idag och förslag på hur vi går vidare i arbetet med beteendebaserad säkerhet

Utbildning:
Beteendevetenskap inriktning sociologi eller liknande

Meriterande kunskaper:
Kännedom/viss kännedom om gällande arbetsmiljölagstiftning

Beräknad tidsåtgång:

2st personer 15hp/10 veckor

Ansökan via hemsida http://www.gknkoping.se/


Kontaktperson
Elenor Kuhlin
elenor.kuhlin@gkn.com
0221- 76 20 68


Tillbaka
  Utbildningsområde
Beteendevetenskap/Samhällsvetenskap

Uppdragsgivare
GKN Driveline Köping AB

Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2019-03-31

Länkar
http://www.gknkoping


Bookmark and Share