Dela med andra

Call of Gustav Vasa

Publicerad 2019-01-23


Om uppdragsgivaren
Gustav Vasa föreningen Strängnäs är en ideell förening som vill lyfta fram Strängnäs historiska plats i Sverige och som kan nå en bredare publik både i Sverige och internationellt

Beskrivning av examensarbetet
I dag finns många exempel på datorspel som tar utgångspunkt i den historiska utvecklingen och olika skeenden, Hearts of Iron, Civilization-serien, Age of Empires, Rise of Nations, Defender of the Crown, Call of Duty, Napoleon m. fl.
Detta har föranlett historikerna Matthew Wilhelm Kapell och Andre B.R. Elliot att sammanställa forskarantologin Playing with the Past, Digital Games and the Simulation of History. På svenska ungefär ”att leka med det förflutna”, vilket ganska bra sammanfattar hur historikerna analyserar datorspel som förmedlare av det förgångna.
Uppgiften är att utarbeta ett synopsis för ett spel som kombinerar spänning med historisk kunskap kring Vasatiden och framåt och som förmedlar en insikt om Vasasläktens betydelse för nationsbyggande och svenskt identitetsskapande. Resultatet av arbetet bör visa speltyp strategispel? taktiskt spel? rollspel? Multiplayer? och struktur samt innehålla några typiska och inspirerande exempel där digital teknik används. Ett syfte är att spelet ska kunna användas som ett berikande komplement till skolans historieundervisning. En poäng vore om historisk kunskap hos spelaren ger en fördel i spelandet.


Kontaktperson
Monika Eriksson Bertilsson
bertilsson10@telia.com
705260039
Gyllenhjelmsgatan 8
645 30 Strängnäs


Tillbaka
  Utbildningsområde
Information/Kommunikation/Kulturg

Uppdragsgivare
Gustav Vasa föreningen

Ort
Mälardalen

Sista ansökningdag
2019-04-23

Genomförandeperiod
2019, VT

Länkar
Till hemsidan


Bookmark and Share