Dela med andra

Lidingö stad - språkutvecklande arbetssätt

Publicerad 2018-01-11


Om uppdragsgivaren
Bara 15 minuter från Stockholms city är du mitt i naturen alldeles intill havet. Det ger dig unika möjligheter att ut­forska och använda närmiljön i ditt arbete.

På Lidingö sätter vi barnen och deras utveckling främst. Varje dag ser vi till att 1 700 förskole­barn i våra kommunala förskolor och 4 000 elever i de 11 grundskolorna och på Hersby gymnasium får de utmaningar och det stöd de behöver för att växa till kloka individer.

Med hjälp av genomtänkta digitala verktyg, nya smarta arbetssätt och vår fantastiska personal ska vi leda utvecklingen till att vara ­Sveriges bästa förskola och skola. Där du som förskollärare, lärare och pedagog får ägna dig åt just det du är bäst på, och hjälpa våra barn och unga att förverkliga sina drömmar.Beskrivning av examensarbetet
Lidingö stads kommunala förskolor genomför under 2017/18 en stor satsning inom språkutveckling i förskolan. Bland annat deltar samtliga förskolor och ett hundratal pedagoger i läslyftet via skolverket samt i ett samarbetsprojekt med Lidingö stadsbibliotek. Förskolorna arbetar även aktivt med stöd av digitala verktyg för att främja språkutvecklingen hos alla barn. Nu är vi intresserade av att studera och följa upp effekterna av denna satsning samt få en återkoppling på det arbete som genomförs.

Kontaktperson
Christian Söderqvist
christian.soderqvist@lidingo.se
08-7316560
Stockholmsvägen 50, 18182 Lidingö


Tillbaka
  Utbildningsområde
Lärare/Språk/Humaniora

Uppdragsgivare
Lidingö Stad

Ort
Stockholmsområdet

Sista ansökningdag
2018-04-11

Genomförandeperiod
2018

Länkar
Hemsida


Bookmark and Share