Dela med andra

Framtidsanalys för nutidens information

Publicerad 2017-12-20


Om uppdragsgivaren
Scaniafordon och -motorer utgör en viktig del av våra kunders logistik och produktion där drifttid är en viktig faktor. En störning kan få stora konsekvenser och det gäller att snabbt hitta och agera på uppkomna problem för att få så lite ställtid som möjligt. För att åstadkomma detta behöver vi utrusta våra medarbetare världen över med felsökning i världsklass.
Scania har ett egenutvecklat diagnos- och felsökningsstöd för lastbilar, bussar samt motorer för industriellt och marint bruk. Tillsammans arbetar utvecklingsingenjörer och teknikinformatörer för att vårt avancerade felsökningsstöd ska vara det bästa på marknaden.
Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började sin Scaniakarriär med ett examensarbete.

Beskrivning av examensarbetet
Bakgrund
Hur vi läser och tar till oss information idag skiljer sig åt från hur vi gjorde för 15 år sedan. Då fick vi all information serverad som en handbok i pappersformat. Nu interagerar vi och gör aktiva val i digitala format för att endast se den information som behövs.

Mål
Ett förslag på hur Scania ska utforma och presentera information i framtiden.

Uppdragsbeskrivning
Gör en framtidsanalys och ta reda på hur Scania bör presentera felsökningen, för att informationen ska tas emot på bästa sätt.

Ansök via länken till höger.

Kontaktperson
Linda Setterholm
linda.setterholm@scania.com
+46 855 38 97 11
Södertälje


Tillbaka
 
Uppdragsgivare
Scania CV AB

Ort
Stockholmsområdet

Sista ansökningdag
2018-02-28

Genomförandeperiod
2018 VT

Länkar
Ansök här


Bookmark and Share